Komár Laci dalát neveznénk az Eurovíziós Dalfesztiválra

A legendás táncdalénekes egyik örökzöld szerzeményében látjuk a nagy lehetőséget, de egy tisztességes 2020-as feldolgozásnak is örülnénk.

Minden nyár elején izgatottan lapozgatjuk a különböző zenei listákat, amikből megpróbáljuk megsaccolni, hogy mely szerzemények lesznek a leendő szezon legnagyobb sikerei. Azokra a dalokra vadászunk ilyenkor, amikre garantáltan beindul a buli, de nem csak a Petőfi sétányon, hanem még a kempingben, vagy mondjuk a gyorsétterem parkolójában várakozva.

Horváth Tamás és Pixa Babám című új dala világított rá a lényegre

A napokban mutatták be Horváth Tamás és Pixa közösének videoklipjét, amit legalább vagy 30-szor megnéztünk azóta. Nagy tanulsága a sztorinak, hogy talán jobban oda kéne figyelni a magyar dalok lemeztáskákba pakolási arányára. Szeretjük, szerintünk ez lesz a feloldások utáni hetek egyik legnépszerűbb kívánsága.

Kellenek az ilyen jó minőségű dalok már csak azért is, mert így újabb és újabb lehetőség adódik a magyar zeneipar kincseinek újbóli felidézésére. Őrült dolog, de mi már annak is nagyon örülnénk, ha végre igényes feldolgozás készülne Komár László egy bizonyos számából, amivel akár az Eurovíziós Dalfesztiválon is elindulhatnánk. Ha lenne rá lehetőség.

Több figyelmet a No Miss-nek!

A No Miss az egyik kedvenc bulizós témánk az autós cédé válogatásunkon, aminek hallatán még így 30-40 év távlatában is felpezsdül a vérünk. Szerkesztőségi állásfoglalás, hogy ezzel a dallal bizony nem csak itthon, de akár egy nemzetközi zsűri előtt is nagyot lehetne menni.

 

Miért lenne sikeres a No Miss a nemzetközi zsűri előtt?

  • Mert a szerelem nyelvén íródott, amit minden szív magáénak érezhet.

  • Mert kicsit angol, kicsit magyar, a nemzetek és kultúrák közti nyelvi akadályok feloldására ösztönöz.

  • Retró. A világ egyszerűen imádja a retrót. 2010 zabálta a 90-es évek gépdob alapjait, a 2020-as években pedig reneszánszát élheti a 70-es és a 80-as évek hangzásvilága.

  • Dalszövegében a magánélet és a tanulás egyensúlyára, az önfejlesztés és az önkifejezés készségének csiszolására ösztönöz.

  • Mert egy szélesebb nézői kör érezhetné a magáénak a Fesztiválon induló dalt, ami az sms-ben és az online felületeken leadott szavazatok számán is megmutatkozna. Szerintünk.

Kihagytunk egy fontos szempontot? Esetleg már megvan az idei nyárra szóló kedvenced? Írd meg nekünk Facebookon! :)

komar_laszlo_eurovizios_dalfesztival.jpg