Rise FM: a Balaton legkülönlegesebb rádiójára emlékezünk

A jövőbelátó bátor vállalkozás a vagányabb éjszakai klubok minőségi elektronikus zenéivel ütötte ki a fehér zajt az FM 98.9 MHz-ről.

Régen is nehéz helyzetben voltak a zenei csemegék szerelmesei a magyar tenger partján, hiszen nagyon sokáig nem működött olyan rádió a térségben, ami helyi érintettségű témáin túl igazán különbözött volna a megszokott hazai átlagtól. Hiányzott az éterből egy rádió, ami a hangszórókból is megtámogatta volna a "balatoner életérzést", és ami hallgatható alternatívát jelentett volna a bulizásra éhes fiatalok számára is egyben.

A Rise FM bevállalta, amit mások nem

A Balaton földrajzi és lakóövezeti adottságai látszólag nem kedveznek az egyedi hangvételű rétegzenei vállalkozásoknak, ugyanis a szezon negyedévén túl módfelett nehéz fizetőképes közönséget találni az efféle paprikás dallamoknak. A Rise FM viszont beleállt ebbe a bizonytalan kimenetelű küldetésbe, és elsőként vállalta magára a balatoni party rádió szerepét.

Jöttök velünk NiteRise-ra?

A rádió erős bulikat szervezett Siófokon és Balatonfüreden, majd később Budapesten is, miután a márka megérkezett a fővárosba az FM 88.1-re. A Rise FM csapata elhozta nekünk Chicane-t és Avicii-t, de felkérésükre a keverők mögé állt sok más neves elektronikus zenész mellett Thomas Gold és Eddie Thoneick is. A Rise FM saját dj alakulatot verbuvált, akik az eseményeken túl az esti műsorokban adagolták a dobgépet a füleinkbe.

Előremutató megoldások, érdekes húzások a promócióban

A Rise FM-es rendezvények korrekt felszereléssel indultak a bulizók kegyeiért, de a tánctéren túl is villantottak néhány okos megoldást . Ilyen húzás volt, amikor hagyományos "buta" telefonon keresztül online hallgathatóvá tették a streamet, vagy amikor buletooth-on keresztül küldtek promóciós anyagokat egy-egy buliban. Ilyenekre ma már persze nem kapjuk fel a szemünket, de 2008-2010 magasságában azért elég menő próbálkozásnak számítottak ezek.

Elmosta a víz, de valami mégis megmaradt

A márka körül gyakran fodrozódtak hullámok, melyek végül kimosták a Rise FM-et az éterből. A Rise FM név most is használatban van, a régi rádió arculatával jelenleg egy online csatorna működik, mely zenés adatfolyamot mi is gyakran hallgatunk, ha egy kis nosztalgiára támad kedvünk.