Három kívánság a strandröpi és foci pályák üzemeltetőihez

Egyre több partszakaszon találni csapatjátékra alkalmas felületeket, de a mosolyunk nem mindig marad felhőtlen. Három tanáccsal szeretnénk segíteni a strandosok munkáját.

Kevés annál nagyobb boldogság érheti a nyaralót, mint amikor üresen találja a játékteret. Ez az öröm viszont roppant törékeny, és sajnos nem mindig adottak a körülmények ahhoz, hogy a kínálkozó lehetőségből kihozhassuk a maximumot. Vannak visszatérő problémák, amelyek a legtöbb strandon előfordulnak.

1., Kérjük tartsátok puhán a pályát!

Gyakran előfordul, hogy a homok nem kapja meg a kellő figyelmet és hagyják kiszáradni, összeállni. A kemény felület sérülésveszélyes, a labda könnyebben pattan el róla és még csúnya is. Nagyon szeretünk laza talajon jókat röpizni, ahol nem szakad fel a bőrünk azonnal egy-egy elvetődés után.

2., Hűtsétek le a kedélyeket!

Rendben, nem kérünk ponyvát a pálya fölé, de klassz, ha időnként fellocsoltok, amivel a talpunknak elviselhetővé varázsolhatjátok a homokot. Pajtások, kik játszani mentek! Javasoljuk számotokra a strandcipő viselését.

3., Nézzetek utána a szilánkoknak!

Bárcsak minden játékos betartaná a kulturált együttélés vonatkozó szabályait! Alapnak kéne lenni, hogy nem szemeteljük tele a pályát, illetve, hogy nem használjuk homokozónak azt. Karbantartóktól azt kérjük, hogy ha lehet, akkor műszakonként, de legalább naponta nézzék át a terepet. Ha pedig üveget vagy oda nem illő tárgyakat találnak, akkor dobják azt a tárgyat megillető szemetesbe.

Elismerően és köszönettel gondolunk a rendezett pályák őrzőire, mi pedig ígérjük, hogy jobbító ötleteinkkel és kéréseinkkel bizalommal fordulunk hozzájuk a továbbiakban is!

volleyball-2639700_1920.jpg

Wolfgang Gerth képe a Pixabay -en.